Op dinsdag 25 maart  om 19.30 uur geeft prof. dr. Rudi Westendorp een lezing in de Bibliotheek Oldenzaal.

Rudi Westendorp (1959) is arts en hoogleraar interne geneeskunde aan de Universiteit Leiden met als specialisme verouderingsonderzoek. “We gaan heel oud worden” zegt hij in zijn boek Oud worden zonder het te zijn. “Een derde van de vrouwen en een vijfde van de mannen die nu 65 zijn, wordt 90 jaar of ouder. De eerste mens die 135 wordt, is nu al geboren.

We gaan massaal stokoud worden. En om goed oud te worden moet u als oudere met uw gezicht naar de toekomst staan. Dan helpt het niet als u op uw 65e maatschappelijk aan de kant wordt gezet”.

In toegankelijke taal brengt hij de meest uiteenlopende onderwerpen ter sprake. Genetica en voortplanting, weerstand en voedingsvisie; van biologie en geneeskunde tot zorg en maatschappij. De kans op dementie voor ouderen daalt. Hij vertelt hoe we over dat lange leven de baas kunnen blijven.en stelt vast dat de mensen in ons land het leven tot op hoge leeftijd een 8 geven.

De entreeprijs is € 5,00 en kaarten zijn te koop bij de Klantenservicebalie, of te reserveren via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekoldenzaal.nl
De avond wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Ouderen, Boekwinkel Heinink, de Bibliotheek Oldenzaal , psychosomatische fysiotherapeuten Ans Bos en Ingrid Bauhuis, Impuls en Zorggroep Sint Maarten.