Persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching

Wat houdt persoonlijke coaching in?

Wanneer een probleem ,vraagstuk of verandering je leven, werk en/of relaties bemoeilijkt kan het erg behulpzaam zijn deskundig advies te vragen. Je eigen oplossingen en die van de mensen in je omgeving kunnen te kort schieten. Het inzicht en de ervaring van een deskundige buitenstaander kan erg van pas komen om op een andere en betere manier met je moeilijkheden om te gaan. Een coach zet je aan het denken, laat je op een andere manier naar dingen kijken en prikkelt je om buiten de kaders te denken. Vanuit inzicht wordt je gestimuleerd tot gedragsverandering.

Wanneer kan coaching een oplossing zijn?

Coaching wordt ingezet bij personen die behoefte hebben aan meer zelfinzicht en persoonlijke effectiviteit. Het helpt om zelf tot de oplossing van een probleem te komen. Voorbeelden van vraagstukken waar ik veel ervaring mee heb zijn:

  • Je loopt steeds tegen dezelfde problemen aan en je wilt er zelf iets aan doen;
  • Je maakt ingrijpende veranderingen mee zoals verhuizing, scheiding, verlies, veranderingen in en op het werk;
  • Je balans tussen werk en privé is verstoord;
  • Je hebt moeite om te voldoen aan alle verwachtingen.

Hoe ziet een coaching traject eruit?

Het eerste gesprek start met het bespreken van de vraag- en doelstelling. Een traject duurt doorgaans 5 à 6 gesprekken. Het is belangrijk om tussen de coachsessies voldoende tijd te nemen voor zelfonderzoek, inzichten te overdenken en op te schrijven en om te oefenen en experimenteren met een nieuwe aanpak.

Afhankelijk van de coachingsvraag worden verschillende methoden gebruikt o.a. ontspannings en ademhalingstechnieken, visualisatietechnieken, kernkwadranten, NLP en opbouw fysieke weerbaarheid.
Er wordt volledige vertrouwelijkheid en discretie geboden.